Usluge

Instant plaćanje
IPS QR kodom

scan pic

Ukoliko na prodajnom mestu vidiš oznaku „IPS” (Instant plaćanja Srbija), znači da plaćanje možeš izvršiti putem mobilne aplikacije i to skeniranjem IPS QR koda.

Za instant plaćanja na prodajnom mestu dostupne su dve opcije:

IPS Pokaži – kada se u mobilnoj aplikaciji generiše jednokratni IPS QR kod koji trgovac skenira, npr. putem čitača povezanog sa kasom.

IPS Skeniraj – kada se u mobilnoj aplikaciji generiše jednokratni IPS QR kod koji trgovac skenira, npr. putem čitača povezanog sa kasom.

Nakon skeniranja, unosi se PIN kod za verifikaciju plaćanja i time se plaćanje završava, a trgovcu se novac od prodaje prenosi na račun u svega nekoliko sekundi i odmah mu je na raspolaganju.

Ova usluga dostupna je korisnicima rezidentima vlasnicima računa na početnoj strani mobilne aplikacije, a nije dostupna ovlašćenim licima po tekućem računu.

IPS pokaži / IPS skeniraj

Plaćanje računa skeniranjem IPS QR koda

Sve što je potrebno je da skeniraš kod, koji je odštampan na računu. Prikazaće ti se ekran sa svim popunjenim podacima neophodnim za izvršenje plaćanja. Jedini podatak koji možeš izmeniti ukoliko želiš jeste iznos, u slučaju da plaćaš iznos manji ili veći od onog koji je odštampan na računu.

 

 

 

 

IPS pokaži / IPS skeniraj

Plaćanje na internetu korišćenjem opcije IPS skeniraj

Sada je kupovina na internet stranicama i aplikacijama domaćih trgovaca još brža i jednostavnija. IPS plaćanje na internetu moguće je izvršiti skeniranjem IPS QR kôda ili odabirom banke iz ponuđene liste banaka čiju aplikaciju mobilnog bankarstva koristiš.

Prednost IPS plaćanja prilikom kupovine na internetu ogleda se u bezbednosti plaćanja, s obzirom na to da korisnik korišćenjem ovog načina plaćanja ne ostavlja podatke o svom platnom instrumentu.

Gde možeš da izvršiš plaćanje na internetu korišćenjem opcije IPS Skeniraj?
Na internet stranicama domaćih trgovaca koji podržavaju instant plaćanja opcijom IPS Skeniraj
U mobilnim aplikacijama domaćih trgovaca koji podržavaju instant plaćanja opcijom IPS Skeniraj