Yettel Bank ti želi dobrodošlicu!

Nakon što otvoriš tekući račun u našoj Banci, na mejl će ti stići korisničko ime, a kroz SMS ćemo ti poslati lozinku. Potrebno je da instaliraš aplikaciju i uneseš dobijene podatke, nakon čega je potrebno da kreiraš svoje pristupne podatke, kao i PIN za sve buduće pristupe na mobilnoj aplikaciji.

Ukoliko ne možeš da pronađeš dobijene podatke, možeš uraditi reset pristupnih podataka koristeći uputstvo OVDE

Šta je Kredit za uređaj?

Kredit za uređaj je beskamatni kredit kojim uređaj kupljen u Yettelu otplaćuješ u 24 jednake mesečne rate sa fiksnim mesečnim datumom. Ratu kredita za uređaj uplaćuješ na svoj tekući račun u našoj Banci, dok račun za pretplatnički broj u Yettelu plaćaš uplatom prema podacima sa Yettel računa.

Na koji način mogu da platim ratu kredita?

Potrebno je da obezbediš sredstva u iznosu rate kredita na svom tekućem računu otvorenom u našoj Banci u skladu sa ugovorenim planom otplate, a najbolje do 17. u mesecu.  Popust za pretplatnički ugovor u Yettelu ostaje na snazi dokle god redovno izmiruješ svoje rate u našoj Banci.

Uplatu je moguće izvršiti:

 

Na našem bankomatu DinaCard karticom ili Mastercard platnom karticom. Uplate su odmah vidljive, stoga je ovo i ujedno naša preporuka.

Na šalteru pošte, banke, menjačnice ili bilo koje druge platne institucije, kao i elektronski sa platnog računa u drugoj banci.

Direktnom uplatom na šalteru naše ekspoziture, na adresi Omladinskih brigada 88, Novi Beograd, radnim danima od 9h do 17h.

Svoj broj računa, koji počinje sa 115, možeš naći na svojoj platnoj kartici, Ugovoru ili aplikaciji na opciji Moji računi. Pri popunjavanju naloga za uplatu na broj tekućeg računa, nije potrebno unositi model i poziv na broj, dok za šifru plaćanja biraš 289 (Transakcije po nalogu građana).

Račun je plaćen, a aplikacija mi i dalje prikazuje da imam dug, zašto? 

Proveru uplate možeš izvršiti na svojoj aplikaciji na putanji Moji računi, Akcije, Lista transakcija.
Ukoliko se uplata vrši na šalteru (pošta, menjačnica, banka) ona prolazi kroz platni promet, radnim danima 9-17 časova. Vikendom platni promet ne funkcioniše, pa će sve uplate izvršene petkom, nakon 17h, biti proknjižene u ponedeljak. U slučaju da uplatu vršiš na elektronski način sa aplikacije druge banke, možeš odabrati opciju instant plaćanja kako bi se uplata realizovana odmah. Napomena: SMS poruke o promenama po tekućem računu se naplaćuju u skladu sa paketom koji je u upotrebi.

Uplate na našem bankomatu su odmah vidljive na tekućem računu.

Česta pitanja

Kako mogu da izgubim popust za Yettel račun?

Do gubitka popusta za pretplatnički ugovor u Yettel-u dolazi usled kašnjenja dužeg od 40 dana za izmirenje rate kredita za uređaj u Yettel Bank. Popust na mesečnu pretplatu za pretplatnički ugovor biće vraćen nakon izmirenja dospele rate u kašnjenju. Nakon 89 dana kašnjenja u otplati kredita za uređaj, popust se gubi trajno. Napomena: SMS poruke o promenama po tekućem računu se naplaćuju u skladu sa paketom koji je u upotrebi.

Da li dobijam uplatnicu na mejl ili na adresu?

Budući da je kreditni proizvod u pitanju, uplatnice se ne šalju poštom niti elektronskim putem. U pitanju je fiksni plan otplate koji se dobija uz Ugovor i vidljiv je na aplikaciji.

Zanima me zaduženje za uređaje, koliko imam duga, vidim da banka sada ne radi?

Svi detalji kredita dostupni su vam u aplikaciji, kojoj možeš da pristupiš 24/7. Putanja za proveru je Moji računi, Krediti, Kredit za uređaj, Detalji. Na toj putanji su vidljivi iznos rate, preostali iznos kredita, broj otplaćenih rata i datum dospeća. Ukoliko sredstva za izmirenje rate ne uplatiš do dana ili na dan dospeća, Banka obračunava zakonsku zateznu kamatu, koju je potrebno da uplatiš uz ratu. Napomena: SMS poruke o promenama po tekućem računu se naplaćuju u skladu sa paketom koji je u upotrebi.

Da li mogu otplatiti više rata unapred i na koji način?

Moguće je uplatiti više rata unapred, putem internet ili mobilne aplikacije, na putanji Plaćanja, Interni prenos, gde je potrebno prebaciti sredstva sa Tekućeg računa na željeni Kredit za uređaj. Prilikom prevremene otplate kredita, neophodno je preneti iznos od minimalno dve rate na račun kredita za uređaj, pri čemu će se smanjiti iznos mesečne rate, ali ne i broj meseci otplate.

Da li mogu prevremeno otplatiti kredit za uređaj i na koji način?

Ukoliko uplatiš celokupan iznos kredita, partija kredita za uređaj se zatvara istog dana nakon 22h. Ova opcija je dostupna u aplikaciji, na putanji Moji računi, Krediti, Kredit za uređaj, Prevremena otplata. Napomena: Ukoliko je prilikom otplate kredita bilo kašnjenja, preporuka je da prilikom prevremene otplate uplatiš malo više sredstava na partiju kredita, kako bi se kredit uspešno likvidirao. U slučaju da siu pretplati, novac će biti vraćen na tvoj tekući račun.

Da li benefit popusta na mesečnu pretplatu za Yettel račun važi nakon prevremene otplate uređaja?

U slučaju prevremene otplate kredita za uređaj, popust na mesečnu pretplatu za pretplatnički ugovor u Yettelu se zadržava do isteka ugovorne obaveze tj. do isteka 24 obračunska perioda ili zasnivanja novog aneksa ugovora. Prevremena otplata kredita za uređaj ne podrazumeva prevremeni raskid ugovorne obaveze za pretplatnički broj u Yettelu, već ugovorna obaveza nastavlja da traje do isteka 24 obračunska perioda u Yettelu.

Da li dobijam potvrdu da je kredit isplaćen?

Da, potvrda o ugašenom kreditu za uređaj će ti biti poslata na registrovanu mejl adresu. Izrada ove potvrde se ne naplaćuje. Zakonski rok za slanje potvrde je 30 dana, ali se banka trudi da je isporuči u što kraćem roku.

Da li se moj tekući račun gasi nakon isplate Kredita uređaj?

Tekući račun ostaje aktivan i možeš ga upotrebljavati u skladu sa svojim potrebama. Dodali bismo i informaciju o ponudi Banke i našoj 5+ kampanji, o kojoj se možete dodatno informisati na linku

Da li i kada mogu da uzmem novi telefon nakon prevremene otplate?

Postoji mogućnost kupovine novog uređaja nakon što isplatiš stari. Uslovi za kupovinu novog uređaja mogu se razlikovati u zavisnosti od tvoje trenutne ugovorne obaveze. Neophodno je da posetiš Yettel prodavnicu kako bi te kolege uputile u detalje i uslove kupovine novog uređaja